Duurzame inzetbaarheidsscan

Een belangrijke vraag, mede door het verhogen van de pensioenleeftijd, is hoe je zorgt dat je werk leuk en uitdagend blijft. En hoe zorg je dat je lichamelijk en mentaal in staat blijft om je werk goed uit te voeren? De duurzame inzetbaarheidsscan geeft je dit inzicht.

Om medewerkers zicht te geven op de verschillende onderwerpen die van belang zijn om inzetbaar te blijven en hoe ze er momenteel voor staan heeft TNO op verzoek van Doorzaam een korte vragenlijst opgesteld. Dit is de Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) geworden.

Het invullen van de scan helpt je om inzicht te krijgen in je huidige werk en hoe je met plezier aan het werk kunt blijven. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Na het invullen van de vragenlijst krijg je direct jouw resultaten te zien.

Ook kan de DIS gebruikt worden door intercedenten als hulpmiddel om het gesprek met een uitzendkracht aan te gaan over Duurzame Inzetbaarheid.

De DIS is geen test, gaat niet over goed of fout, maar is te gebruiken als kapstok voor een ontwikkelgesprek of als 0-meting als een interventie gericht op een aspect van Duurzame Inzetbaarheid ingezet gaat worden.

De scan geeft je inzicht in jouw:

  • gezondheid
  • kennis en vaardigheden
  • motivatie
  • werk-privĂ© balans
  • persoonlijk leiderschap

De Duurzame Inzetbaarheidsscan is gratis. De gegevens worden niet gedeeld en alleen anoniem gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. De DIS is er in het Nederlands en Engels en je vindt ze hier:

Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) Nederlands

Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) Engels